+90 212 238 55 35

Sosyal Medyada Biz}

Dubai’de Yönetim ve politika

dubai-politikaDubai’de Yönetim ve politika

Dubai Hükümeti anayasal monarşi çerçevesinde işletilmekte ve 1833’den beri El Maktum ailesi tarafından yönetilmektedir. Şimdiki yöneticisi Şeyh Muhammed Raşid El Maktum aynı zamanda Birleşik Arap Emirlikleri Başkan Yardımcısı, Başbakanı ve Üst Konsey Birliği üyesidir. Dubai, BAE üst federal yasama organı olan Federal Ulusal Konseyine iki devrelik dönem için sekiz üye atamaktadır.

Dubai Belediyesi (DB), 1954’te kent planlaması, vatandaş hizmetleri ve yerel tesislerin bakım masrafları ile ilgilenmek üzere Raşid bin Said El Maktum tarafından kuruldu.

DB, Dubai delege yönetici Hamdan bin Raşid El Maktum’un başkanlığında yönetildi. Dubai Belediyesi, Yol Departmanı, Planlama ve Etüt Departmanı, Çevre ve Kamu Sağlığı Departmanı ve Mali İşler Departmanlarını bünyesinde barındırmaktadır. 2001′ de Dubai Belediyesi 40 adet hizmet alanının elektronik ortamda internet sitesi Dubai üzerinden sürdürülmesi için çalışma başlattı. Bu tasarıya uygun olarak onüç hizmet türü Ekim 2001′ de oluşturuldu. Diğer hizmet birimlerinin gelecekte uygulamaya geçilmesi planlandı.

Dubai Belediyesi, aynı zamanda sağlıklı hale getirme hizmetleri ve kanalizasyon altyapı hizmetlerinin yürütülmesi işlerinde de görevli bulunmaktadır.

Yasal sistem ve Kolluk güçleri

Dubai Polis Gücü, 1956’da Naif semtinde, bütün bir emirlik sınırları içinde kolluk gücü görevlisi olarak ve Şeyh Muhammed bin Raşid El Maktum’ un komutasına doğrudan bağlı olarak kuruldu.

Sadece Dubai ve Resü’l-Hayme emirlikleri Birleşik Arap Emirlikleri federal yargı sistemine bağlı olmayan iki emirliktir.

 

Dubai Emirliğinin yargı mahkemeleri;

1- Birinci Derece Mahkemeler;

1.1 Sivil Mahkeme: Bütün sivil vatandaş davalarına,

1.2 Ceza Mahkemesi: Polis şikâyetlerinden gelen davalara,

1.3 Şeriat Mahkemesi: Müslüman nüfus arasındaki davalara bakar. Müslüman olmayanların davaları şeriat mahkemesinde görülmez.

2- Temyiz Mahkemesi

3- İptal Mahkemesi: Emirliğin en üst derece mahkemesidir ve sadece yasa konularındaki anlaşmazlıklar yönünden incelemeler yapar.

Dubai Karayolu ve Taşımacılık Otoritesi (RTA) kent nüfusunun trafik kurallarını takip etmesi ve iyi düzenlenmiş bir sistem yürütmesi için düzenlenmiştir. Dubai polisinin internet sitesinde de belirtildiği üzere ağır para cezaları ve bir dizi para cezaları listesi bulunmaktadır. Herhangi bir kişi internet ortamında kendisine yazılmış cezayı kontrol edebilmekte ve aynı ortamdan ödemesini gerçekleştirebilmektedir.

 

Düşük suç oranı

Dubai birçok önemli araştırma kurumu tarafından dünyanın en güvenli kenti olarak gösterilmiştir. Güçlü kolluk kuvvetleri ve yasalar ve ihtiyatlı polis gücü Emirliklerde suç oranının düşük seviyede olmasında önemli yer tutmaktadır.

 

11.777 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN